A programról

Női fekvőtámaszHa alaposan átolvastad a heti programokat, talán most azon gondolkozol, hogy felvedd a kihívást, talán már úton vagy a fittebb, erősebb és egészségesebb önmagadhoz. Talán elgondolkoztál a program eredetéről is. Ha igen, akkor ez az oldal neked készült.

Először olvastam egy hasonló edzéstervet egy angol barátom blogján. Én ebben az időben szintén egy ilyen erőnléti edzéstervet kerestem az őszi maratonfutásomhoz. Fájdalmasan elvégeztem a programot, és a hetedik héten sikerült a százas. Aztán visszaestem a csak futás edzésembe, és elvesztettem a nehezen megszerzett erőnlétemet. Visszatekintve, nagyon tetszett a program egyszerűsége és az egymásraépülő folyamatossága, a végén képes voltam száz szabályos fekvőtámaszt megcsinálni.


Néhány hónappal később leírtam az első négy heti programot egy személyes blogban miután elhatároztam, hogy újra nekivágok a kihívásnak. Habár másodszorra nem voltam olyan izgatott, mint először, hamar abba is hagytam a programot, és a blognak az írását is.

Volt egy régi fekvőtámasz oldal, ami később lekerült az internetről. Mikor feledésbe merült, leveleket kaptam, kérték az ötödik és hatodik heti edzéseket is. Szerencsére maradt még néhány dokumentumom, ami alapján válaszolni tudtam a kérésekre. Akik megkapták, nagyon hálásak voltak érte. Megpróbáltam elérni az eredeti oldal szerzőjét, de választ sohasem kaptam, az oldalt végleg elhagyta. Mivel további leveleket kaptam, elhatároztam, hogy megcsinálom a legújabb fekvőtámasz oldalt. Az alapok ugyanazok, de a kinézet, érzés, és tartalom teljesen más. Végül is a szándékom az volt, hogy valamit felrakjak a néhány érdeklődőmnek, akik a blogomat olvasták. De mióta 2008 augusztus óta elindult az oldal, azóta sokkal nagyobb dolog lett belőle.

Őszintén próbálok válaszolni az összes érdeklődőnek, és néhányuk levele igazán megérint. Csodálkozok, hogy mennyire hálásak az emberek egy egyszerű hat hetes programért. Fantasztikus, hogy sok ember veszi a fáradságot, hogy egy erősebb/fittebb/egészségesebb életet élhessen.

Sok szerencsét, és boldog fekvőtámaszozást!